Polonia va trimite 500 de ofiţeri de poliţie la graniţa sa cu Belarus, a declarat duminică ministrul polonez de Interne, Mariusz Kaminski, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din cauza situaţiei tensionate de la graniţa cu Belarus, am decis să ne întărim forţele cu 500 de poliţişti polonezi din unităţile de prevenire şi de combatere a terorismului", a scris acesta pe Twitter.

Săptămâna trecută, Varşovia a anunţat o înăsprire a securităţii din cauza îngrijorărilor legate de prezenţa grupului Wagner în Belarus. Decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a oferi trupelor din cadrul companiei militare private posibilitatea de a se muta în Belarus a generat temeri în rândul membrilor estici ai NATO că prezenţa lor va provoca o mai mare instabilitate în regiune.

Miercuri, liderul partidului naţionalist polonez de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), vicepremierul Jaroslaw Kaczynski, a declarat că Polonia crede că ar putea exista deja aproximativ 8.000 de soldaţi Wagner în Belarus. El a afirmat că Polonia va lua măsuri temporare şi permanente pentru a consolida graniţa, inclusiv sporirea prezenţei forţelor de securitate.

Întrebat joi dacă Bruxelles-ul ar trebui să ajute Varşovia să plătească pentru astfel de măsuri, adjunctul ministrului de Externe, Pawel Jablonski, a declarat: "Polonia se aşteaptă la acest lucru".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.