Donald Tusk, fost preşedinte al Consiliului European, a preluat, sâmbătă, conducerea partidului de opoziţie Platforma Civică (PO) în Polonia, marcând astfel o revenire în prim-planul scenei politice din ţara sa, a anunţat un purtător de cuvânt al formaţiunii, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După demisia preşedintelui partidului, Borys Budka, “îndatoririle de preşedinte al PO au fost preluate de Donald Tusk”, a precizat purtătorul de cuvânt, Jan Grabiec, la finalul unei reuniuni a consiliului naţional al partidului.

Tusk, în vârstă de 64 de ani, a fost cofondatorul PO în urmă cu 20 de ani şi premier al Poloniei în perioada 2007-2014.

“Am revenit la 100%”, a spus Tusk la congresul partidului, ovaţionat de membri. În discursul său, el a vorbit despre “demon”, făcând referire la partidul conservator naţionalist la putere Lege şi Justiţie (PiS), acuzându-l că a adus Polonia într-o situaţie periculoasă prin crearea de disensiuni cu partenerii din Uniunea Europeană.

Consiliul naţional al PO l-a ales pe Tusk în funcţia de vicepteşedinte al partidului, ceea ce înseamnă că el îşi va asima îndatoririle de preşedinte până la alegerile pentru acest post, programate mai târziu în acest an.

Donald Tusk este în prezent preşedintele Partidului Popular European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.