Polonia ar trebui să copieze legea ungară care interzice şcolilor să folosească materiale care promovează homosexualitatea, potrivit unor comentarii publicate luni de ministrul Educaţiei, Przemyslaw Czarnek, în condiţiile în care guvernul naţionalist atacă ceea ce numeşte ”ideologia LGBT”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a indignat alţi lideri ai Uniunii Europene cu legea care interzice folosirea în şcoli a materialelor referitoare la homosexualitate, prim-ministrul olandez Mark Rutte spunându-i lui Orban că ar trebui să respecte drepturile LGBT sau să părăsească Uniunea Europeană.

Într-un interviu acordat săptămânalului conservator Sieci, publicat luni, ministrul polonez al Educaţiei, Przemyslaw Czarnek, a lăudat legea ungară.

”Această lege prevede că lecţiile şcolare care se referă la probleme de sexualitate nu trebuie să promoveze reatribuirea de gen sau homosexualitatea”, a spus el.

"Ar trebui să copiem aceste reglementări pe solul polonez în întregime!", a afirmat Czarnek, ale cărui opinii cu privire la drepturile LGBT şi istoria evreilor polonezi i-au determinat pe unii să pună la îndoială numirea sa în funcţie în 2020.

Săptămâna trecută, Czarnek  a fost criticat de  opoziţie pentru comentarii despre o paradă a egalităţii LGBT de la Varşovia, când s-a întrebat dacă comportamentul participanţilor săi este normal.

”Aceşti oameni ies pe stradă, îi jignesc pe catolici într-un mod vulgar ... se comportă obscen şi se presupune că este în regulă?”,  spus ministrul.

Guvernul naţionalist polonez a propus, de asemenea, o lege care să împiedice persoanele care trăiesc în cupluri de acelaşi sex să adopte copii chiar şi ca părinţi singuri.

"Respectând drepturile persoanelor cu o altă orientare sexuală ... ar trebui să ne amintim întotdeauna de cea mai importantă valoare, care ar trebui să fie interesul superior al copilului în orice societate", a declarat luni ministerul polonez al Justiţiei, pentru Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.