Ministerul polonez de Externe a anunţat că „o rachetă de fabricaţie rusească” a ucis două persoane, marţi după-amiază, în satul Przewodów din estul ţării, aproape de graniţa cu Ucraina, şi ca urmare, ambasadorul rus la Varşovia a fost convocat pentru a da explicaţii, relatează „The Guardian”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La 15 noiembrie 2022, timp de mai multe ore s-a înregistrat un bombardament masiv asupra întregului teritoriu al Ucrainei şi asupra infrastructurii sale critice din partea forţelor armate ale Federaţiei Ruse. La ora 15:40, în satul Przewodów, a căzut o rachetă de fabricaţie rusească, ucigând doi cetăţeni ai Republicii Polone", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Lukasz Jasina.

Într-un comunicat al MAE polonez se precizează că ambasadorul rus în Polonia a fost convocat pentru a da explicaţii: „Ministrul Afacerilor Externe, Zbigniew Rau, l-a convocat pe ambasadorul Federaţiei Ruse la Ministerul Afacerilor Externe şi a cerut imediat explicaţii detaliate”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Zbigniew Rau a discutat, de asemenea, cu secretarul de stat american Antony Blinken, iar Polonia a convocat pentru miercuri o reuniune NATO la nivel de ambasadori, în baza Articolului 4, pentru a discuta despre incidentul de la graniţă. Reuniunea va fi prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.