Eugene Goodman, poliţistul care, pe 6 ianuarie, a scos în afara Capitoliului un grup de protestatari şi care l-a îndrumat pe senatorul republican Mitt Romney către un loc sigur, va primi cea mai înaltă distincţie civilă acordată de Congresul American.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatul a votat în unanimitate acordarea Medaliei de Aur a Congresului lui Goodman, relatează NBC News.

Liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, a organizat votul la finalul procedurilor de vineri din procesul de punere sub acuzare a lui Donald Trump. El a spus că Goodman a anticipat „haosul” şi a dat dovadă de „disponibilitate de a deveni o ţintă a furiei mulţimii pentru ca alţii să poată fi în siguranţă”. 

Schumer a subliniat curajul poliţistului, dar şi al celorlalte forţe de ordine care au intervenit în dispersarea mulţimii.

Senatul a votat apoi acordarea medaliei care revine, în mod obişnuit, ofiţerilor militari pentru servicii remarcabile.

Goodman s-a aflat în camera Senatului în timpul discursului lui Schumer, iar întregul for s-a ridicat şi l-a aplaudat. În urma evenimentelor din 6 ianuarie şi a acţiunii sale de a-i opri pe protestatari, el a fost avansat în grad.

„Am fost foarte norocos că ofiţerul Goodman a fost acolo pentru a mă îndrepta în direcţia bună”, a spus miercuri Romney, după ce în timpul procesului au fost prezentate noi imagini din timpul evenimentelor. Senatorul a spus că nu şi-a dat seama, până ce nu a văzut înregistrările, că Goodman e posibil să îi fi salvat viaţa.

Eugene Goodman, în vârstă de 40 de ani, este militar veteran decorat. Luna trecută, el i-a escortat pe vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei, Douglas Emhoff, la ceremonia de învestire.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a fost cea care a introdus, săptămâna aceasta, pe ordinea de zi, planul ca Goodman să fie decorat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.