Un poliţist a fost rănit prin împuşcare miercuri, la Reutlingen, în Baden-Württemberg, în sud-vestul Germaniei, în cursul unei noi operaţiuni a poliţiei în şapte landuri germane şi în Elveţia împotriva grupului de extremă dreapta Cetăţenii Reichului (Reichsbürger), condus de către Heinrich Prinz Reuss, alias ”Prinz Heinrich XIII” (prinţul Henric al XIII-lea), suspectat de urzirea unei lovituri de stat în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit revistei Der Spiegel, autorităţile germane au efectuat o ”a doua razie naţională” împotriva grupului condus de Heinrich Prinz Reuss, un nobil german apropiat mediilor conspiraţioniste şi extremei drepte.

La Reutlingen s-a tras un foc de armă, iar un agent din cadrul Grupului special de intervenţie SEK din Baden-Württemberg ”a fost trasnportat la un spital”.

Starea poliţistului ”era stabilă”, potrivit săptămânalului german.

Poliţia l-a plasat pe atacator în arest preventiv.

În această razie de miercuri, au fost confiscate 22 de ”obiecte” în întreaga Germanie, dezvăluie Der Spiegel.

Revista evocă, citând surse apropate anchetei, cinci arestări.

Operaţiunea viza ”19 persoane în şapte landuri şi în Elveţia”, potrivit cotidianului Süddeutsche Zeitung.

POLIŢIŞTI ŞI MILITARI CĂUTAŢI

Între aceste persoane se află ”cinci suspecţi citaţi în procedura judicară lansată împotriva reţelei Cetăţenii Reichului”, potrivit cotidianului bavarez.

Celelate 14 persoane sunt considerate, pentru moment, ”doar martore”.

Potrivit Süddeutsche Zeitung, care preia informaţii difuzate de posturile de televiziune WDR, NDR şi SZ, ”mai mulţi poliţişti şi militari activi se află între persoanele percheziţionate”.

Justiţia germană anchetează începând din septembrie 2022 cu privire la gruparea care gravitează în jurul lui Heinrich Prinz Reuss, potrivit săptămânalului Die Zeit.

La 7 decembrie, membri ai acestei reţele armate, suspectată de urzirea unei lovituri de stat, au fost arestaţi în cursul unei operaţiuni la care au luat parte peste 5.000 de poliţişti, în întreaga Germanie.

Aproximativ 25 de suspecţi se află de atunci în detenţie provizorie, potrivit săptămânalului, care cataloghează această anchetă drept ”una dintre cele mai proceduri cu privire la terorism” desfăşurată în Germania de mulţi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.