Un politician rus de rang înalt a declarat luni că Rusia nu ar trebui să reînnoiască acordul privind cerealele din Marea Neagră, având în vedere atacul asupra podului care leagă Rusia de Crimeea, şi a cerut, de asemenea, atacuri asupra infrastructurii critice din Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serghei Mironov, liderul partidului Rusia Justă din parlamentul rus, a declarat că Moscova ar trebui să răspundă atacului de luni dimineaţă asupra Podului Crimeei prin distrugerea infrastructurii ucrainene. "Asta este ceea ce trebuie să facem, şi nu să discutăm despre un acord pentru cereale care îi ajută pe guvernanţii Kievului şi pe stăpânii lor occidentali să-şi umple buzunarele. Nu poate exista o înţelegere privind cerealele după un alt atac terorist", a declarat el pe Telegram.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că atacul asupra podului Kerci a fost comis de regimul de la Kiev. "Acest regim este terorist şi are toate caracteristicile unui grup internaţional de crimă organizată. Deciziile sunt luate de oficialii ucraineni şi de armată cu participarea directă a agenţiilor de informaţii şi a politicienilor americani şi britanici. SUA şi Marea Britanie sunt la conducerea unei structuri statale teroriste", a spus Zaharova.

O mamă şi un tată au fost ucişi, iar fiica lor a fost grav rănită luni de explozii care au avut loc luni dimineaţa devreme pe podul din Crimeea.

Încă nu se ştie cu exactitate ce s-a întâmplat, dar unii politicieni ruşi s-au grăbit să dea vina pe Ucraina. Guvernul ucrainean a transmis oficial că înşişi ruşii ar putea fi la originea incidentului, dar în acelaşi timp, pe surse de la Kiev, au apărut informaţii că atacul ar fi fost pus la cale de serviciile secrete ucrainene şi de forţa navală a armatei ucrainene.

Incidentul intervine în ziua când expiră acordul pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră, încheiat de Rusia şi Ucraina în urmă cu un an, cu intermedierea ONU şi a Turciei.

Acordul a permis Ucrainei să reia transportul de alimente din porturile sale sudice, în ciuda războiului. Moscova a pus în mod repetat sub semnul întrebării prelungirea acordului.

Deputatul rus Serghei Mironov, preşedintele partidului Rusia Justă, considerat ca având o orientare de stânga, este apropiat de Kremlin. El a fost preşedinte al Consiliului Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.