De la începutul războiului pe scară largă, poliţia naţională a deschis 52 613 proceduri penale pentru a investiga crimele comise de ruşi şi de complicii lor în Ucraina, transmite agenţia Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lucru se spune într-un raport emis de serviciul de presă al Poliţiei Naţionale, potrivit Ukrinform. "De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, anchetatorii Poliţiei Naţionale au iniţiat 52.613 anchete privind crimele comise de către membrii serviciului forţelor armate ale Federaţiei Ruse şi complicii lor în Ucraina", se arată în raport.

În special, 41 039 de cazuri au fost deschise în temeiul art. 438 din Codul penal al Ucrainei (Încălcarea legilor şi obiceiurilor de război), 9.162- art. 110 (Împiedicarea integrităţii teritoriale şi inviolabilităţii Ucrainei), 2.224 - art. 111-1 (Activităţi de colaborare), 103 - Art. 111 (Înaltă trădare), 37 - Art. 113 (Sabotaj), etc.

În plus, ofiţerii de poliţie au deschis 53 de proceduri penale privind fapte de violenţă sexuală comise de militari ruşi.  
 
După cum s-a raportat, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat la 23 decembrie că poliţia a deschis 50.858 de cazuri legate de infracţiuni ruseşti în Ucraina de la începutul războiului de amploare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.