Poliţia japoneză a recunoscut că au existat probleme în ceea ce priveşte securitatea fostului prim-ministru japonez Shinzo Abe, care a fost împuşcat vineri în oraşul Nara, din sud, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este de netăgăduit că au existat probleme în securitate”, a spus şeful poliţiei din Nara, Tomoaki Onizuka.

Un bărbat înarmat a deschis focul asupra lui Abe la un eveniment de campanie politică - o crimă care a şocat profund Japonia.

Poliţia spune că suspectul, numit Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, era supărat faţă de o "organizaţie specifică”. El credea că Abe face parte din asta, au spus ei.

Yamagami a recunoscut că l-a împuşcat cu o armă artizanală, potrivit poliţiei.

"Chestiunea urgentă este ca noi să efectuăm o anchetă amănunţită pentru a clarifica ce s-a întâmplat”, a spus şeful poliţiei Onizuka, fără a preciza unde a văzut defecţiuni.

Presa japoneză citează surse apropiate anchetei, care spun că Yamagami credea că Abe este legat de un grup religios care, susţinea Yamagami, i-a ruinat financiar mama.

Yamagami a spus poliţiei că a slujit în marina Japoniei, Forţa Maritimă de Autoapărare, timp de trei ani. Mai recent, el lucrase la o fabrică din vestul Japoniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.