Poliţia israeliană anunţă joi că a dejucat planuri de atentate vizând forţe de ordine urzite de către doi palestinieni simpatizanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), în vârstă de 21 şi 23 de ani, care locuiesc la Ierusalimul de Est, arestaţi în decembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Teroriştii prevedeau să pregătească dispozitive explozive şi să ţintească forţele de securitate”, anunţă într-un comunicat comun poliţia şi serviciul de securitate internă Shin Beth.

Cei doi tineri au fost arestaţi ”în urmă cu aproape o lună” unul duntre ei, iar celălalt în ziua Crăciunului, precizează poliţia şi Shin Beth.

”Cei doi terorişti susţin ideologia Daesh (acronimul arab al SI) şi consumau pe Internet şi pe Telegram multe conţinuturi produse de către grupare în străinătate”, potrivit celor două surse.

Ei consultau inclusiv site-uri care prezentau informaţii despre construirea unor bombe.

Puţini palestinieni au intrat în SI, care a proclamat în 2014 un ”califat” de o parte şi de alta a frontierei dintre Siria şi Irak, un teritoriu vast pe care l-a pierdut în 2019.

În martie 2022, doi poliţişti au fost ucişi de către doi palestinieni care locuiau în nordul Israelului, prezentaţi de căytre poliţie ca fiind membri ai SI.

Patru persoane au fost ucise anterior în sudul Israelului, într-un atentat comis de către un palestinian cu cetăţenie israeliană care a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea după ce a fost găsit vinovat de faptul că a încercat să intre în SI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.