Poliţia din Hamburg a primit, în urmă cu două luni, informaţii anonime despre starea sănătăţii mentale a atacatorului care a ucis joi, la Hamburg, şapte persoane la un centru al Martorilor lui Iehova, însă acesta a convins-o să nu-i ia arma, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a primit în ianuarie o scrisoare ai cărei autori anonimi îşi exprimau îngrijorarea cu privire la starea sănătăţii mentale a lui Philipp F, în vârstă de 35 de ani, şi cu privire la faptul că acesta a cumprat muniţie, însă poliţiştii nu au găsit niciun motiv de îngrijorare după ce l-au vizitat luna trecută.

El a ucis joi patru bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani şi un bebeluş nenăscut într-un atac armat, în care a rănit alte opt persoane, dintre care patru grav.

Atacatorul s-a sinucis cu propria armă, în timp ce poliţişti încercau să-l convingă să se predea, după ce l-au urmărit la primul etaj al imobilului cu trei etaje în care a comis atacul, în apropierea centrului oraşului.

”El este un fost membru al Martorilor lui Iehova care a părăsit comunittaea de bunăvoie în urmă cu un an şi junmătate, aparent nu în relaţii bune”, a declarat şeful securităţii Hamburgului, Thomas Radszuweit.

Suspectul deţinea un permis de portarmă în calitate de trăgător de elită şi deţinea legal un pistol de tip Heckler & Koch P30.

El a fost vizitat în februarie de poliţie, în urma scrisorii anonime, în care se sugera că acest consultant în afaceri suferea de tulburări mentale.

Într-o vizită ulterioară, Philipp F i-a convins pe poliţişti că nu exista niciun motiv de îngrijorare.

Şeful Poliţiei din Hamburg, Ralf Martin Meyer, a dat asigurări într-o conferinţă de presă că nu exista niciun temei legal în vederea reţinerii armei lui Philipp F.

Senatorul din Hamburg însărcinat cu Afaceri Interne Andy Grote a deplâns ”un act oribil. N-am mai avut un atac în masă de această amploare. este cea mai gravă crimă din istoria recentă a oraşului nostru”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.