Autorităţile germane anunţă joi că au dejucat un plan al unui atentat ”neonazist” cu bombă, într-o şcoală, al unui adolescent în vârstăde 16 ani, fascinat de ideologia extremei drepte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţia pare că a evitat un coşmar” la Essen (vest), declară presei ministrul regional de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia, în care au avut loc faptele, Herbet Reul.

Adjunctul şefului Guvernului regional, Joachim Stamp, apreciază la rândul său că ”probabil am împiedicat un atentat neonazist”.

Forţe de elită din cadrul poliţiei germane l-au arestat joi dimineaţa pe acest adolescent în vârstă de 16 an, după ce a primit o ”informaţie”.

Percheziţii şi primele investigaţii au arătat că minorul voia să facă explodeze ”bombe” în liceul în care învaţă.

Poliţişti au găsit la domiciliul acestuia substanţe explozive şi material folosit la confecţionarea bombelor artizanale.

Dispozitivele respective erau în stare de ”funcţionare”, dar nu şi să explodeze, deoarece poliţiştii nu au găsit detonatoare.

Poliţiştii au descoprit, în schimb, o mare cantitate de documente scrise care promvează teze ale extremei drepte, ”rasiste, antisemite şi antimusulmane”, a subliniat Herbet Reul. 

Adolescentul suferă de ”tulburări psihiatrice” cu tendinţe ”sinucigaşe”, precizează Ministrul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.