Poliţia spaniolă caută o autoutilizatră marca Kangoo închiriat de suspecţi în atentatul de la Barcelona care ar fi trecut frontiera în Franţa, a declarat vineri seara un oficial din cadrul forţelor franceze de securitate, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestui oficial, poliţia spaniolă a alertat autorităţile franceze în legătură cu vehiculul care a fost închiriat joi în Spania.

Poliţia franceză caută, în prezent, în întreaga ţară, acest vehicul, şi a primit informaţii de la spanioli despre patru suspecţi consideraţi fugari, a precizat sursa citată.

Oficialul a făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului, în contextul în care căutările sunt în curs.

Ministrul francez de Interne Gerard Collomb a declarat că, după cele două atentate sângeroase de la Barcelona şi într-o staţiune vecină, Franţa şi-a consolidat vineri măsurile de supraveghere la frontiera dintre Spania şi Franţa, o frontieră deschisă în cadrul spaţiului Schengen.

Oficiali francezi au declarat vineri seara că nicio persoană nu a fost reţinută, până în prezent, în cadrul anchetei spaniole.

Atentatele din Spania, revendicate de Statul Islamic, s-au soldat cu 14 morţi şi 126 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.