Poliţia franceză a evacuat în jur de 100 de persoane care ocupaseră o universitate din Paris pentru a protesta faţă de regulile de admitere, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campusul ocupat era doar unul dintre cele 12 blocate de-a lungul ţării iar guvernul a transmis mesajul că legea şi ordinea vor fi restaurate înainte de începerea perioadei de examene.

Poliţia din Paris a comunicat că o persoană a fost arestată dar că în general evacuarea a decurs „cu calm şi fără incidente”.

Conducătorul universităţii ceruse o intervenţie a poliţiei acum mai mult de o săptămână susţinând că protestatarii, printre care se suspectează că s-ar afla şi activişti anti-guvernamentali, nu doar studenţi, au produs pagube serioase.

Protestele au avut loc la Universitatea Paris 1 iar studenţii au blocat accesul în instituţie pentru mai multe zile, aşezând scaune şi mese prin care controlau cine intră, au organizat bucătării şi dormitoare comune şi au susţinut cursuri în afara programei şcolare.

Protestele studenţilor au loc pe fondul unor proteste mai vaste împotriva politicilor economice ale preşedintelui Emmanuel Macron.
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.