Poliţia a evacuat două universităţi din Marea Britanie, miercuri, din cauza unor pachete suspecte, la o zi după ce pachete cu dispozitive explozive au fost trimise la trei locaţii din Londra, scrie Reuters. Poliţia a informat că a efectuat o detonare controlată a dispozitivului trimis la Universitatea din Glasgow şi că va colabora cu poliţia din Londra care investighează pachete cu dispozitive explozive trimise la trei locaţii marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia din estul Angliei a informat că a evacuat Universitatea din Essex după ce a primit un apel privind un pachet suspect. Au fost chemate echipaje de dezamorsare a bombelor.
 
În Scoţia, Universitatea din Glasgow a transmis că mai multe clădiri ale instituţiei au fost închise iar cursurile au fost anulate după ce un pachet suspect a fost găsit în camera de primire a poştei. Politia a anuntat că acesta a fost detonat.
 
“Pachetul nu a fost deschis şi nimeni nu a fost rănit”, a declarat ofiţerul Steve Johnson.
“Serviciile de urgenţă au fost puse la curent iar mai multe clădiri au fost evacuate ca măsură de precauţie. A fost efectuată o detonare controlată a unui dispozitiv în această după-amiază”, a adăugat el.
“Este prea devreme ca să ştim dacă există o legătură” cu pachetele descoperite în Londra, a precizat Johnson.
 
Poliţia a recomandat ca aceste clădiri să fie închise pentru restul zilei, însă nu a oferit mai multe detalii privind pachetele.
 
Forţele anti-terorism din Marea Britanie investighează între timp trei pachete care conţin dispozitive explozive găsite la aeroporturile Heathrow şi London City, precum şi la staţia Waterloo.
 
Pachetele poştale aveau timbre irlandeze, iar poliţia irlandeză colaborează cu ofiţerii britanici anti-terorism în investigaţie, conform Sky News.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.