Poliţia elenă a anunţat, sâmbătă, arestarea unei persoane, în cazul atacului cu scrisoare-capcană din luna mai de la Atena în care a fost rănit fostul premier Lucas Papademos, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poliţia a arestat un bărbat de 29 de ani, în legătură cu pachetele suspecte. El a fost văzut pe imaginile video aducând pachete în cinci ocazii diferite", a anunţat poliţia.

În timpul percheziţiei la apartamentul suspectului, poliţia a găsit două arme, gloanţe şi materiale explozive în genţi de voiaj.

Suspectul a negat orice implicare în atac.

Fostul premier şi fostul guvernator la Băncii centrale elene Lucas Papademos a fost rănit uşor în luna mai, de explozia acestei scrisori în timp ce circula la bordul unui vehicul în Atena.

Papademos, în vârstă de 69 de ani, a condus Guvernul grec de coaliţie în perioada 2011-2012, în perioada de vârf a rezisetenţei ţării faţă de austeritatea impusă de UE şi FMI, după ce a supervizat trecerea Greciei la euro de la conducerea Băncii Greciei, post pe care l-a deţinut în perioada 1994-2002.

În martie, poliţia a descoperit opt pachete suspecte la un centru de sortare a corespondenţei de la Atena, inclusiv unde adresate FMI din Paris şi Ministerul german de Finanţe.

Tot în martie, o scrisoare-capcană trimisă din Grecia a explodat la sediul FMI din Paris. Cu câteva zile mai devreme, un colet-capcană destinat ministrului german de Finanţe, Wolfganf Schaeuble, a fost interceptat şi distrus la Berlin, înainte să explodeze.

Anarhiştii de extremă-stânga din organizaţia Conspiraţia Celulelor de Foc a revendicat acele atacuri. Gruparea este acuzată de forţele de ordine că s-a aflat în spatele a aproximativ 150 de acte infracţionale din 2009, inclusiv trimiterea unei serii de scrisori-capcană ambasadelor europene de la Atena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.