Poliţia din Haga a reţinut duminică 37 de protestatari care au ignorat o interdicţie judecătorească şi au participat o demonstraţie împotriva distanţării sociale impuse pentru combaterea emidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La demonstraţie au participat aproximativ 200 de protestatari, cu mult mai puţini faţă de acum o săptămână, când au fost prezente câteva mii de persoane. Organizatorii au cerut oamenilor să stea acasă în această săptămână, în urma ordinului judecătoresc de vineri, potrivit căruia protestul încalcă restricţiile referitoare la adunările publice.

Protestatarii afirmă că regula ca oamenii să stea la o distanţă de 1,5 metri unii de alţii este nedemocratică şi că ar trebui anulată.

De la jumătatea lunii martie, Olanda a înregistrat peste 50.000 de infecţii cu noul coronavirus şi peste 6.000 de morţi.

Restricţiile au început să fie ridicate după un declin puternic al numărului de cazuri noi şi decese, în ultimele săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.