Poliţia din Haga a reţinut duminică aproximativ 400 de persoane după ce au refuzat să plece de la un protest organizat pentru a contesta măsurile de distanţare socială impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe mii de protestatari s-au adunat  în zona Malieveld din Haga, în apropiere de sediul guvernului olandez, chiar dacă adunarea fusese interzisă de autorităţi.

”Am reţinut astăzi circa 400 de persoane. Mulţi dintre ei au fost între timp lăsaţi să plece”,  a anunţat poliţia pe Twitter.

Autorităţile au permis un scurt protest în cursul după-amiezii, înainte de a cere demonstranţilor să plece.

Protestatarii au purtat tricouri inscripţionate cu ”Opriţi restricţiile” şi au avut pancarde prin care cereau ca regula ca oamenii să păstreze o distanţă de 1,5 metri între ei să fie eliminată.

Poliţia a pus capăt protestului şi a reţinut un grup de 400 de oameni care au refuzat să plece.

Primarul din Haga, Johan Remkes, a spus că demonstraţia a fost interzisă pentru că autorităţile avea informaţii că ”scandalagii” din toată Olanda, inclusiv grupuri de huligani de la meciurile de fotbal, intenţionau să vină la Haga.

”Asta nu are nicio legătură cu dreptul de  protesta sau cu libertatea de expresie. Acest grup intenţiona în mod deliberat să tulbure ordinea publică”, a afirmat Remkes într-un comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.