Poliţia canadiană îl consideră suspect pentru atacul de duminică, de la o moschee din Quebec, numai pe unul dintre cei doi reţinuţi, relatează AFP. Este vorba despre Alexandre Bissonnette, de origine franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohammed Belkhadir, de origine marocană, reţinut de asemenea, este considerat în prezent martor.

Poliţia a refuzat să ofere detalii privind un posibil motiv al atacului, dar a dat asigurări că nu au fost implicaţi alţi suspecţi şi că a fost vorba de un agresor de tip „lup singuratic”.

Preşedintele american Donald Trump l-a sunat luni pe premierul canadian Justin Trudeau pentru a-i transmite condoleanţe „şi s-a oferit să ofere orice asistenţă necesară”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Trudeau, Cameron Ahmad.

Şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 70 de ani, au fost ucişi în atac, iar alţi cinci sunt în stare critică la spital, a anunţat sergentul de poliţie Christine Coulombe.

Alte 12 persoane au fost externate după ce au primit îngrijiri pentru răni uşoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.