Poliţia antiteroristă britanică şi-a relansat apelul în vederea obţinerii de informaţii cu privire la otrăvirea cu noviciok a unui fost dublu agent, Serghei Skripal, în sudul Angliei, în urmă cu peste doi ani, despre care BBC difuzează de duminică seara o serie de trei episoade, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ancheta de la #Salisbury este în continuare în curs. Continuăm să căutăm orice informaţie cu privire la cei doi bărbaţi în timpul sejurului lor în Regatul Unit de la 2 la 4 martie 2018”, a anunţat suminică seara, pe Twitter, poliia britanică.

Mesajul este însoţit de o fotografie în care apar doi ruşi suspectaţi de comiterea atacului.

Un mandat de arestare a fost emis împotriva celor doi bărbaţi, prezentaţi ca făcând parte din cadrul serviciilor militare ruse GRU.

Rusia respinge aceste acuzaţii.

Acest dosar a condus la expulzări reciproce de diplomaţi fără precedent de la sfârşitul Războului Rece între Rusia şi Occident.

La 4 martie 2018, Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă şi au fost spitalizaţi în stare gravă.

Ei au supravieţuit, însă otrăvirea lor a făcut o victimă colaterală.

O femeie a murit după ce s-a stropit cu ceea ce credea că este un parfum şi care era, de fapt, noviciok, într-un flacon găsit de către partenerul său.

Poliţiştii doresc ”să audieze pe oricine a văzut sticluţa de parfum Nina Ricci contrafăcută”.

La doi ani de la dramă, BBC a început să difuzeze, duminică seara, un serial de trei episoade care povesteşte drama care a zguduit oraşul din sudul Angliei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.