Poliţia din Baltimore a declarat că nu există nicio dovadă că ciocnirea navei care a provocat prăbuşirea podului Francis Scott Key a fost intenţionată, dar Casa Albă "monitorizează îndeaproape" situaţia, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu există absolut niciun indiciu că ar fi vorba de terorism, că acest lucru a fost făcut intenţionat", a declarat şeful Richard Worley într-o conferinţă de presă.

FBI a declarat că se alătură anchetei privind cauza coliziunii.

Echipele de salvare au stabilit că există vehicule în râul Patapsco în urma prăbuşirii podului, două persoane au fost scoase din apă, dintre care una este în stare gravă, iar şapte sunt date dispărute.

"Sonarul nostru a detectat prezenţa unor vehicule scufundate în apă", a declarat şeful pompierilor, James Wallace. "Nu am încă un număr al acestora", a menţionat el.

Wallace a mai spus că aşteaptă să se asigure că nava este sigură şi stabilă înainte ca anchetatorii să urce la bordul ei.

"Niciodată nu te-ai fi gândit că vei vedea, fizic, podul Key Bridge prăbuşindu-se în felul acesta", a declarat primarul Brandon M. Scott. "Pare ceva desprins dintr-un film de acţiune", a mărturisit el.

Casa Albă "monitorizează îndeaproape" prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore, a declarat un oficial al Casei Albe pentru CNN.

Garda de Coastă a SUA, a declarat oficialul, desfăşoară eforturi de căutare şi salvare, iar oficiali de rang înalt ai Casei Albe sunt în contact cu guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, şi cu primarul oraşului Baltimore, Brandon M. Scott, "pentru a le oferi orice asistenţă federală de care au nevoie".

"Inimile noastre sunt alături de familiile celor care sunt daţi dispăruţi în urma acestui incident îngrozitor", a spus oficialul, adăugând, la rândul său, că nu există "niciun indiciu privind vreun incident nefast".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.