Zece persoane au murit în China după ce ploile torenţiale din provincia centrală Hunan au cauzat evacuarea a sute de mii de locuitori, a relatat presa de stat, citată de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploile abundente sunt frecvente în centrul şi sudul ţării la sfârşitul primăverii şi începutul verii. Aceste ploi torenţiale, care au început la 1 iunie, au dus şi la evacuarea a aproximativ 286.000 de persoane, a anunţat, miercuri, agenţia de ştiri Xinhua. Peste 2700 de case au fost distruse sau avariate.

Potrivit ultimei actualizări de informaţii, miercuri, 10 persoane au murit şi 3 sunt încă dispărute, a declarat Li Dajian, un oficial provincial responsabil cu gestionarea inundaţiilor, pentru Xinhua.

”Ploile abundente au provocat o creştere semnificativă a nivelului apei în râuri şi lacuri. Întreaga provincie, la toate nivelurile, este mobilizată şi face tot posibilul pentru a preveni” apariţia dezastrelor, a anunţat, joi, guvernul provincial într-un comunicat.

Ploile au afectat aproape toată provincia Hunan, iar unele staţii meteorologice au raportat chiar ”niveluri istorice” de precipitaţii, potrivit New China. Autorităţile au adus corturi, paturi pliabile, alimente şi îmbrăcăminte în zonele afectate, a mai precizat New China.

În 2021, China a fost lovită de cele mai grave inundaţii din ultimii 10 ani, cu precipitaţii foarte abundente în centrul ţării, care s-au soldat cu peste 300 de oameni morţi Majoritatea au murit în inundaţii şi alunecări de noroi în oraşul cel mai grav afectat, Zhengzhou, unde mulţi şoferi au fost prinşi de creşterea bruscă a apelor în tunelurile rutiere.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.