Procurorul Republicii Rémy Heitz a anunţat marţi că pista unui accident este privilegiată în urma incendiului care a devastat Catedrala Notre-Dame de Paris, precizând că ”nimic nu indică un act voit”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cinci întreprinderi interveneau la sit. Încă de astăzi (marţi) au început audieri ale unor muncitori ale acestor întreprinderi. Aproximativ 15 (audieri) sunt prevăzute. Aproximativ 15 (muncitori) au intervenit, au fost prezenţi ieri”, a precizat Rémy Heitz într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o în faţa Notre-Dame.

Conducerea Poliţiei Judiciare pariziene a mobilizat aproximativ 50 de anchetatori în această anchetă, a precizat procurorul.

Rémy Heitz a declarat că ”s-a dat o primă alertă (luni) la ora (locală) 18.20 (19.20, ora României), urmată de o procedură în vederea înlăturării îndoielii, dar nu s-a constat vreun incendiu”.

”A avut loc o a doua alertă, la ora (locală 18.43 (19.43, ora României), iar atunci s-a constat foc la nivelul şarpantei. Între timp, biserica a fost evacuată, deoarece o slujbă începuse cu puţin timp înainte”, a adăugat el.

Investigaţiile urmează să fie ”îndelungi şi complexe”, a avertizat Rémy Heitz.

Însă ”toate mijloacele sunt aplicate pentru a se ajunge la adevăr, pentru a cunoaşte originea acestui teribil incendiu”, a promis procurorul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.