Un zbor regional operat de compania Alaska Airlines către San Francisco a fost deturnat duminică spre Portland, în statul Oregon, după ce un pilot de avion în vârstă de 44 de ani, care se afla în cockpit a încercat să oprească motoarele avionului în zbor, dezvăluie luni Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul a fost arestat de către Poliţia din Portland şi a fost inculpat de 83 de capete de acuzare - inclusiv tenatativă de omor şi punerea în pericol a unui avion, potrivit biroului şerifului comitatului Multnomah.

”L-am prins pe tipul care a încercat să oprească motoarele, a declarat autorităţilor în domeniul reglementării traficului aerian pilotul avionului, la momentul faptelor, potrivit unei înregistrări radio.

”Nu pare să creeze probleme. Cred că este imobilizat. Vrem forţe de ordine la aterizarea (avionului pentru a-l reţine)”, declara pilotul.

Potrivit unor postări pe X este vorba despre un pilot alcompaniei, Joseph David Emerson,

Agenţia guvernamentală însărcinată cu reglementarea şi controale în domeniul Aviaţiei Civile în Statele Unite (FAA) a anunţat într-o notă, pe care Reuters scrie că a consultat-o, că bărbatul, un pilot care nu se afla în serviciu la momentul faptelor, a încercat să oprească motoarele avionului, de tip Embraer 175, prin activarea sistemului împotriva incendiilor.

El nu a avut timp să facă acest lucru, duminică, din cauza rapidităţii intervenţiei echipajului, care l-a imobilizat.

Potrivit unei baze federale de date, suspectul a fost autotizat medical să-şi ria serviciul luna trecută.

Investigaţii continuau pentru a i se înţelege motivaţiile, care nu sunt ”în niciun caz legate de actualităţi internţaionale”, precizează FAA.

În Statele Unite, piloţii aflaţi în afara serviciului sunt desemnaţi de obicei drept pasageri ai unor zboruri regionale, pentru a se putea întoarce acasă sau să se ducă la următorul zbor.

Ei se aşează pe locuri speciale, în cockpit, ca în cazul suspectului.

Alaska Airlines a anunţat că toţi pasagerii avionului au ajuns la destinaţie, cu zboruri ulterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.