Coreea de Nord a efectuat un tir de rachetă hipersonică, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, primul test de acest fel al Phenianului în 2022, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această rachetă a fost trasă miercuri şi era dotată cu o ”ogivă hipersonică”, care a ”atins cu precizie o ţintă la o distanţă de 700 de kilometri”, potrivit KCNA.

Este a doua oară când Coreea de Nord anunţă un tir de rachetă hipersonică, o armă sofisticată, care atestă progrese în industria apărării nord-coreene.

Coreea de Sud şi Japonia au detectat un tir al unui proiectil neidentificat al Phenianului, care ar fi o rachetă balistică, la est de peninsula coreeană, în Marea Japoniei sau Marea de Est, cum o numesc coreenii.

Statele Unite au condamnat acest tir care ”încalcă mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU şi reprezintă o ameninţare la adresa Coreei de Nord şi comunităţii internaţionale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.