Coreea de Nord a închiriat un zbor special care urmează să decoleze vineri de la Phenian către oraşul rus Vladivostok, cu scopul de a evacua cetăţeni străini prezenţi pe teritoriul său, dezvăluie luni postul chinez CCTV, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Phenianul nu a confirmat până în prezent vreo contaminare cu coronavirus, însă a impus perioade de carantină cu o durată de o lună oricărei persoane care prezintă simptome suspecte şi a implementat măsuri ”extrem de puternice”, inclusiv controale consolidate în regiunile de frontieră, în porturi şi pe aeroporturi.

CCTV precizează că zborul special al companiei Air Koryo urmează să transporte în principal membri ai agenţiilor internaţionale şi misiunilor diplomatice europene care doresc să părăsească Nordul.

Postul american CNN dezvăluia vineri, citând o sursă din Coreea de Nord, un plan aflat în elaborare în vederea evacuării a aproximativ 60 de diplomaţi străini, şi anume germani, francezi şi elveţieni, plasaţi în carantină.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, care a prezidat săptămâna trecută o reuniune specială a Biroul Politic al Partidului Muncitorilor (unic), a dat ordin ”să se închidă canalele care permit acestei boli infecţioase să-şi croiască drum” în Coreea de Nord.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.