Presa nord-coreană a ameninţat marţi că Phenianul va lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite, la orice semn de agresiune americană, relatează Reuters, precizând că avertismentul vine după ce Comanda Pacificului a mutat mai multe nave de război în apropierea peninsulei Corea, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Armata noastră revoluţionară puternică urmăreşte atent fiecare mişcare a elementelor inamice, cu privirea noastră nucleară concentrată pe bazele de invazie ale SUA nu numai din Coreea de Sud şi din teatrul de operaţiuni din Pacific, cât şi de pe continentul american, a scris cotidianul oficial Rodong Sinmun.

”Nu cerşim niciodată pace, dar vom lansa cele mai dure contraacţiuni împotriva unor provocări, tocmai pentru a ne apăra prin forţa puternică a armelor şi de a păstra calea aleasă de noi”, a declarat anterior un purtător de cuvânt al ministerului de Externe pentru agenţia KCNA.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mai mult, purtătorul de cuvânt a precizat că regimul nord-coreean este pregătit să reacţione la orice mod de război dorit de Statele Unite.

Între timp, preşedintele american Donald Trump a avertizat pe Twitter: „Coreea de Nord caută probleme”. De asemenea, el a afirmat că un acord comercial între China şi Statele Unite ar fi „mult mai bun pentru ei, dacă ar rezolva problema nord-coreeană”.

“Dacă China se decide să ajute, ar fi grozav”, a scris liderul de la Casa Albă. „Dacă nu, vom rezolva problema fără ea”, a adăugat el.

Comandamentul din Pacific a dezvăluit că un portavion american şi grupul său naval se află în drum către peninsula Coreea, într-o nouă desfăşurare de forţă americană, în dosarul nuclear nord-coreean, la două zile după ce Statele Unite au atacat baza aeriană siriană de la al-Shaayrat.

Reprezentanţii comandamentului au precizat că ”ameninţarea numărul unu în regiune rămâne regimul nord-coreean, din cauza programului său în domeniul rachetelor iresponsabil, destabilizator şi imprudent şi a continuării (cercetărilor) în vederea dotării cu armament nuclear”.

Din acest grup fac parte portavionul Carl Vinson, din clasa Nimitz, escadronul său aerian, două distrugătoare lansatoare de rachete şi un crucişător lansator de rachete. Grupul urmează să facă escală în Australia şi se îndreaptăjumătatea vestică a Pacificului dinspre Singapore.

Sâmbătă se împlinesc 105 ani de la naşterea lui Kim Ir Sen, fondatorul ţării şi bunicul actualului lider. O paradă militară impresionantă ar urma să aibă loc la Phenian cu această ocazie. De asemenea, Coreea de Nord marchează adesea aniversările importante cu teste nucleare sau balistice.

Coreea de Nord a efectuat cinci teste nucleare, dintre care două în 2016, iar imagini satelitare analizate de experţi de la "38 North" sugerează că regimul de la Phenian ar fi pe cale să pregătească al şaselea test.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.