Pfizer Inc şi partenerul său BioNTech Se plănuiesc să ofere voluntarilor cărora le-a fost administrat placebo în timpul testelor clinice pentru serul anti-Covid opţiunea de a primi prima doză a vaccinului până la 1 martie 2021, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccine Transition Option din cadrul studiului clinic permite tuturor participanţilor cu vârste de peste 16 ani să afle dacă au primit placebo, iar cei care află asta „să aibă opţiunea de a primi vaccinul experimental în timp ce rămân în studiu”, au spus companiile pe site-ul dedicat miilor de participanţi la teste. 

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) şi un comitet de consilieri ai acesteia şi-au exprimat preocuparea faţă de planul „de divulgare” al Pfizer, spunând că e posibil să îngreuneze continuarea colectării datelor privind siguranţa şi eficienţa necesare obţinerii aprobării depline a vaccinului din partea FDA. 

Participanţii la testele clinice care au primit placebo au câte două doze de vaccin experimental rezervate lor în cadrul studiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.