Peste 850 de persoane cu dublă cetăţenie au trecut graniţa din Gaza în Egipt sâmbătă şi duminică, prin punctul de trecere a frontierei Rafah, potrivit unui oficial egiptean de la graniţă, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cei 871 de oameni care au trecut în Egipt se numără 17 cetăţeni americani şi 130 de cetăţeni turci.

De asemenea, printre aceştia se numărau şi cetăţeni cu dublă cetăţenie din Egipt, Africa de Sud, Germania, Canada, Australia şi Danemarca, a declarat oficialul pentru CNN.

În plus, 13 palestinieni răniţi au fost evacuaţi prin punctul de trecere a frontierei Rafah în acest weekend pentru a primi îngrijiri medicale în Egipt.

Oficialul a adăugat că un convoi de ajutor a trecut, de asemenea, în Gaza. 

Semiluna Roşie palestiniană din Gaza a declarat că a primit duminică 100 de camioane cu ajutoare umanitare de la Semiluna Roşie egipteană. Convoiul de ajutoare conţine alimente, apă, asistenţă de urgenţă, provizii medicale şi medicamente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.