Peste 800 de persoane au fost arestate în Rusia pentru participare la manifestaţii de susţinere pentru opozantul Kremlinului, Alexei Navalnîi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În zeci de oraşe, manifestanţii au scandat "Putin, hoţul", "Navalnîi, suntem alături de tine" sau "Libertate pentru prizonierii politici".

Primele manifestaţii au început în Extremul-Orient şi în Siberia, la  Vladivostok, Khabarovsk, Novossibirsk şi Tchita, iar, potrivit AFP, forţele de ordine au intervenit, uneori cu brutalitate.

La Moscova, în piaţa Puşkin, s-au strâns sute de persoane care au scandat "Ruşine" şi "Libertate". 

 

Şi la Iakuţk, la sud de Cercul Polar, o sută de protestatari au ignorat temperaturile de -50 de grade Celsius şi şi-au manifestat susţinerea pentru Navalnîi.

Aproape 860 de persoane au fost deja arestate, iar la Vladivostok poliţia a lovit manifestanţii cu bastoane, conform OVD-Info.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.