Peste 40 de migranţi africani au fost salvaţi, iar patru au murit, după ce barca în care se aflau a eşuat joi seara pe coasta stâncoasă a insulei Lanzarote, din arhipelagul Canare, în timp ce peste 100 de oameni, aflaţi în două bărci, au ajuns în siguranţă pe alte insule, au anunţat vineri serviciile de urgenţă spaniole, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O persoană era încă dată dispărută.

Un localnic, Marcos Lemes, care a ajuns primul în zona eşuării şi a alertat autorităţile, a declarat că a început să scoată oameni din apă, iar telefonul său a fost folosit pentru a lumina locul.

”Am fugit din casă, iar când am ajuns acolo era o nebunie...am văzut un număr uriaş de oameni pe recif”, a declarat bărbatul.

O duzină de oameni salvaţi, între care doi bebeluşi şi doi copii mici, au fost transferaţi la spital, potrivit serviciilor de urgenţă regionale.

O altă barcă, cu 58 de oameni la bord, a ajuns la Fuerteventura şi o a treia, cu 52 de oameni, la insula El Hierro.

În acest an, peste 5.700 de migranţi au reuşit să facă traversarea periculoasă dintre Africa şi arhipelagul canare, de două ori mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2020, când a avut loc o creştere de opt ori faţă de 2019.

Un număr de 850 de migranţi au murit pe această rută anul trecut, potrivit agenţiei pentru migraţia a Naţiunilor Unite.

Unităţile de primire a migranţilor din Canare sunt ocupate la capacitate maximă, aşa că autorităţile au adăpostit mii de migranţi în tabere ale căror condiţii sunt criticate de organizaţiile pentru drepturile omului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.