Peste 25 de persoane au fost rănite, iar bilanţul morţilor era neclar sâmbătă, după ce un autobuz la bordul căruia se aflau militari în afara programului şi civili a fost vizat de o explozie lângă sediul universităţii din oraşul turc Kayseri (centru), potrivit unor surse în domeniul securităţii şi presei locale, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambulanţe au fost trimise la faţa locului după explozie, potrivit surselor citate.

Peste 25 de persoane au fost rănite în explozie, însă bilanţul morţilor este neclar au declarat spitaliceşti locale.

Explozia a avut loc în momentul în care autobuzul trecea pe lângă o maşină despre care se crede că era plină cu explozivi, potrivit agenţiei Dogan.

Explozia a avut loc în apropiere de o staţie de autobuz din campusul universităţii Erciyes din Kayseri, potrivit postului NTV.

Un dublu atentat cu bombă - pe 10 decembrie, revendicat de activişti kurzi - în apropiere de un stadion de fotbal din Istanbul s-a soldat cu peste 40 de morţi şi peste 100 de răniţi.

Turcia se confruntă cu multimple ameninţări în domeniul securităţii, inclusiv din partea Statului Islamic, din nordul Siriei, unde Ankara participă la o coaliţie antijihadistă condusă de Statele Unite.

Această ţară se confruntă de asemenea cu atacuri ale unor activişti kurzi, care luptă de peste trei decenii pentru autonomie în sud-est, o regiune cu populaţie majoritar kurdă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.