Unităţile antiaeriene ruse au distrus 27 de drone lansate de Ucraina deasupra Rusiei, cele mai multe dintre ele deasupra regiunii sud-vestice Kursk, de la graniţa cu Ucraina, a anunţat duminică dimineaţă Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Optsprezece dintre drone au fost doborâte numai deasupra regiunii Kursk, din sudul Rusiei, iar două au fost distruse deasupra regiunii Belgorod, a precizat ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Anterior, guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, anunţase că nu au existat victime în urma atacului cu drone şi că resturile dronelor au aterizat în afara zonelor populate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Atât regiunea Kursk, cât şi regiunea Belgorod se învecinează cu Ucraina. Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii, iar din partea Kievului nu a existat deocamdată vreun comentariu.

Atacurile cu drone asupra ţintelor ruseşti, în special în Crimeea - anexată de Moscova în 2014 - şi în regiunile de la graniţa cu Ucraina, au devenit aproape zilnice de când două drone au fost distruse deasupra Kremlinului la începutul lunii mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.