Evacuări în masă continuau miercuri, la o zi după distrugerea Barajului Kahovka, în urma căreia zona a fost inundată, obligând atât autorităţile ucrainene, cât şi ocupaţia rusă la evacuări cu trenul şi autobuzul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al serviciilor ucrainene de Urgenţă a anunţat miercuri că ”peste 1.450 de persoane au fost evacuate”, iar ocupaţia rusă a anunţat că a evacuat 1.274 de persoane.

În total, peste ”40.000 de persoane” ar putea să fie afectate de aceste inundaţii, anunţa marţi procurorul general ucrainean Andrii Kostin.

În total, 24 de localităţi au fost inundate.

Oraşul Herson, inundat, situat la 70 de kilometri de baraj, se confruntă cu o creştere alarmantă a nivelului apei.

”Până în prezent, nivelul apei a crescut cu 3,5 metri. Peste 1.000 de case au fost inundate”, a anunţat într-un comunicat adjunctul şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Oleksii Kuleba.

Şeful Administraţiei Militare a regiunii Herson a anunţat că ”apa va mai creşte cu un metru în următoarele 20 de ore”.

Ucraina acuză Moscova de faptul că a ”aruncat în aer” barajul Kahovka, cu scopul de a ”opri” trupele ucrainene.

Kievul acuză Moscova de mai multe luni de minarea acestei infrastructuri-cheie, care alimentează cu apă Crimeea şi care se află în drumul trupelor ucrainene care încearcă să recucerească teritoriile ocupate de către ruşi.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a deplâns ”o nouă consecinţă devastatoare a invaziei ruse a Ucrainei”.

Casa Albă a anunţat că se teme că distrugerea barajului poate antrena ”mumeroşi morţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.