Peste 1.000 de zboruri ale companiei aeriene Lufthansa au fost anulate, miercuri, din cauza unei greve de o zi a personalului german de la sol al companiei aeriene, care a afectat zeci de mii de pasageri în ultima criză a călătoriilor care a lovit Europa, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 134.000 de pasageri au fost nevoiţi să îşi schimbe planurile de călătorie sau să le anuleze. Cel puţin 47 de conexiuni au fost anulate marţi, a relatat agenţia de presă germană dpa.

Principalele noduri ale companiei  din Frankfurt şi München au fost cele mai afectate, dar au fost anulate zboruri şi în Dusseldorf, Hamburg, Berlin, Bremen, Hanovra, Stuttgart şi Köln.

Compania aeriană i-a sfătuit pe pasagerii afectaţi să nu meargă pe aeroporturi, deoarece majoritatea ghişeelor de servicii ar fi lipsite de personal. Terminalele aeroportului erau neobişnuit de libere în primele ore ale dimineţii, dar oamenii s-au aliniat la ghişeele de bilete, încercând ulterior să găsească o soluţie pentru zborurile anulate, potrivit dpa.

Mulţi dintre pasagerii blocaţi sosiseră în Germania din străinătate şi au aflat că zborurile lor de legătură au fost blocate din cauza grevei.

Pe aeroportul din Frankfurt, 725 din 1.160 de zboruri programate au fost anulate miercuri, potrivit unui purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Fraport. De asemenea, zborurile operate de alte companii aeriene, care sunt de obicei sprijinite de personalul de la sol al companiei Lufthansa, au fost afectate.

În plus, zborurile operate de companiile Grupului Lufthansa, precum Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Brussels Airlines şi compania aeriană regională italiană Air Dolomiti au fost anulate. Mai mult decât atât, avioanele de la Croatia Airlines, United Airlines, Air Canada şi LOT din Polonia nu au putut decola, relatează dpa.

Sindicatul ver.di a anunţat greva luni, în contextul în care încearcă să crească presiunea asupra companiei Lufthansa referitor la negocierile salariale pentru aproximativ 20.000 de angajaţi ai diviziilor logistice, tehnice şi de marfă.

”Lufthansa nu a făcut o ofertă adecvată în primele două runde” de negocieri, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al sindicatului, Dennis Dacke.

”Este timpul ca angajaţii să-şi exprime opinia acum înainte de a treia rundă de negocieri. Aceasta este o «grevă de avertisment», iar efectele sunt vizibile. Sperăm că Lufthansa nu va mai provoca una în viitor”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Lufthansa, Martin Leutke, a descris grevele ca fiind dăunătoare.

Aeroporturile din Germania şi din întreaga Europă s-au confruntat deja cu întreruperi şi cozi lungi la controalele de securitate din cauza lipsei de personal şi a cererii de călătorie în creştere.

Pe măsură ce inflaţia creşte, grevele pentru salarii mai mari ale echipajelor de pe aeroporturile din Franţa şi ale piloţilor Scandinavian Airlines din Suedia, Norvegia şi Danemarca au agravat situaţia. Călătorii s-au confruntat cu anulări de ultim moment, întârzieri lungi, bagaje pierdute sau aşteptări îndelungate pentru bagaje în aeroporturile de pe întreg continentul.

Greva companiei aeriene Lufthansa a început miercuri, la ora locală 3:45, şi se va încheia joi, la ora locală 6.00.

Ver.di cere o creştere a salariului cu 9,5% în acest an şi precizează că o ofertă a companiei Lufthansa la începutul acestei luni, care ar presupune o înţelegere pe o perioadă de 18 luni, este cu mult sub cerinţele sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.