Peru, a doua cea mai afectată ţară de pandemia covid-19 în America Latină, după Brazilia, a depăşit pragurile de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus şi de 3.000 de morţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul cazurilor declarate a crescut la 104.020  - între care 3.024 de decese, potrivit ultimului bilanţ al ministerului, anunţat miercuri pe Twitter, în contextul în care ţara se află în cea de a noua săptămână de izolare.

Contaminările şi decesele au crescut de trei ori de la 30 aprilie.

În contextul în care numărul persoanelor spitalizate a crescut la 7.533, personalul din domeniul sănătăţii denunţă neîncetat penurii de echipament şi medicamente în spitalele publice din ţară.

”Este ca un film de groază înăuntrul (spitalului). S-ar putea spune că este un cimitir, din cauza cadavrelor. Pacienţi mor pe scaun sau în scaunul cu rotile”, a declarat pentru AFP Miguel Armas, un infirmier la Spitalul public Hipolito Unanue de Lima, al cărui personal s-a mobilizat miercuri în stradă.

În paralel, crematoriile cimitirelor din capitală funcţionează zi şi noapte pentru a incinera pacienţii morţi din cauza covid-19.

”Tatăl meu a murit singur. Nu există medicamente în spital. (Pacienţii) mor pentru că nu există medicamente. Nu există medicamente”, deplânge Gloria Baylon, în vârstă de 37 de ani, al cărei tată a murit din cauza noului coronavirus la Spitalul Luis Negreiros du Callao.

În afară de capitală, noul coronavirus face ravagii în regiuni de coastă din nord - precum Piura şi Lambayeque -, dar şi în orăşele şi sate din Amazonia peruviană, locuite în principal de comunităţi indiene.

Peru este a doua ţară din America Latină care înregistrează cel mai mare număr de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după Brazilia (271.628 de cazuri declarate).

Este a treia ţară ca număr de decese, după Brazilia (17.971 de morţi) şi Mexic (5.666), potrivit ultimelor bilanţuri oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.