Personalul sistemului de metrou din Londra intenţionează să organizeze o grevă pe 19 august cu privire la locurile de muncă şi pensii, a anunţat marţi sindicatul feroviar britanic RMT. Acesta ar reprezenta cel mai recent conflict industrial care ar putea perturba serviciile de transport din Marea Britanie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă nu vom primi asigurări cu privire la locurile de muncă, pensii şi modificări ale condiţiilor de muncă, atunci greva noastră din 19 august va continua”, a declarat secretarul general al RMT, Mick Lynch.

Sindicatul a spus că Transport for London (TfL) nu a reuşit să se angajeze în discuţii referitoare la protejarea locurilor de muncă şi a pensiilor. TfL nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Peste 40.000 de membri ai RMT şi ai sindicatului TSSA organizează, de asemenea, o grevă miercuri, care ar putea cauza închiderea a jumătate din reţeaua feroviară supraterană a Marii Britanii, o acţiune repetată care a blocat majoritatea serviciilor timp de trei zile luna trecută.

Marea Britanie se confruntă cu tulburări industriale în creştere, care afectează numeroase industrii, de la transport maritim la feroviar şi educaţie, deoarece salariile nu reuşesc să ţină pasul cu inflaţia în creştere, care este preconizată să depăşească 10% în cursul acestui an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.