Pentagonul îl acuză pe un realizator de emisiune al Fox News, Tucker Carlson, că a jignit întreaga armată a Statelor Unite atunci când a deplâns numărul tot mai mare de femei aflate în serviciul militar şi a sugerat că acestea slăbesc forţele americane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentatorul conservator a prezentat marţi seara o fotografie a Air Force cu un locotenent care lucra la o uniformă pentru maternitate, afirmând că în faţa pericolului tot mai mare venit din partea Chinei Pentagonul poate pierde războaie angajând mai multe femei.

”În timp ce armata chineză devine mai masculină...armata noastră trebuie să devină, aşa cum afirmă Joe Biden, mai feminină. Asta este o bătaie de joc pentru armata Statelor Unite”, a afirmat Carlson.

Pentagonul a reacţionat joi, afirmând că se mândreşte cu diversitatea armatei şi a afirmat că trebuie să facă o treabă mai bună cu promovarea femeilor în funcţii de conducere.

Ceea ce nu vom face sub nicio formă este să primim sfaturi legate de personal de la un realizator de emisiune sau de la armata chineză”, a declarat purtătorul de cuvând al Pentagonului, John Kirb.

Acesta a spus că speră că Tucker Carlson ”îşi va da seama de greşeala făcută şi îşi va exprima regretul în legătură cu maniera în care a jignit întreaga armată americană şi modul în care apărăm şi servim această ţară”.

Fox News, care face transmisiuni regulate pentru militarii desfăşuraţi în jurul lumii, prin intermediul canalului propriu de televiziune al armatei, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

În timp ce diversitatea de gen a forţelor armate a fost un obiectiv declarat al administraţiilor republicane şi democrate, femeile reprezintă doar 16,5% dintre militarii activi, potrivit unui raport recent al guvernului. Ponderea este mult mai mică în cazul oficialilor de rang înalt.

În această săptămână, Biden a nominalizat doar a doua şi a treia femeie care vor conduce misiuni de luptă în istoria Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.