Vicepreşedintele american Mike Pence a decis să păstreze distanţa faţă de Donald Trump ”timp de câteva zile”, după ce una dintre colaboratoarele sale apropiate a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul coronavirus şi-a făcut apariţia în mod oficial săptămâna trecută în epicentrul puterii executive americane - Katie Miller, o purtătoare de cuvânt a lui Mike Pence a fost testată pozitiv, după un militar, un valet al lui Trump.

Mike Pence nu a participat luni la conferinţa de presă a preşedintelui american în grădina Casei Albe şi nici la o reuniune, sâmbătă, a membrilor Consiliului de Securitate Naţională (NSC).

El a fost testat după contaminarea purtătoarei sale de cuvânt, iar testul a fost negativ.

După infectarea lui Katie Miller, personalul din aripa de vest a Casei Albe poartă măşti de protecţie, iar comnsilierii apropiaţi ai lui Trump sunt testaţi zilnic.

Jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă urmează să fie şi ei testaţi zilnic, în curând.

”Vicepreşedintele a ales să păstreze distanţa tim de câteva zile”, a anunţat marţi o purtătoare de cuvânt a Executivului american, Kayleigh McEnany,

”Aceasta este decizia sa personală”, a subliniat ea.

Întrebată de ce nu poartă o mască în timpul briefingului în sala presei de la Casa Albă, ea a subliniat că se află o distanţă suficientă faţă de jurnalişti.

”Am fost testată negatiov azi (marţi) şi ieri (luni)”, a răspuns ea.

Trei membri ai celulei de criză privind covid-19 - condusă de Pence - s-au plasat ca măsură de precauţie în autoizolare, şi anume Anthony Fauci, un epidemiolog recunoscut mondial care-l consiliază pe Donald Trump, Robert Redfield, directorul centrelor de Prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC) şi Stephen Hahn, directorul agenţiei medicamentului (FDA).

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.