Un tribunal din Kiev a anunţat, vineri, că pedeapsa de închisoare pe viaţă primită de un soldat rus în mai, pentru uciderea unui civil în Ucraina, a fost redusă în apel la 15 ani de închisoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Apelul depus de apărare a fost acceptat parţial. Sentinţa a fost modificată”, a precizat Curstea de apel din Kiev, adăugând că acum pedeapsa este de 15 ani de închisoare.

Sergentul Vadim Şişimarin, în vârstă de 21 de ani, a recunoscut că l-a ucis pe Oleksandr Chelipov, un civil de 62 de ani, în nord-estul ţării, în primele zile ale ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

El a pledat vinovat şi a fost condamnat în data de 23 mai pentru crimă de război şi omor cu premeditare.

Şişimarin a spus în instanţă că a acţionat sub presiunea altui soldat, în timp ce încercau să fugă în Rusia cu o maşină furată împreună cu alţi patru militari. Soldatul, originar din Irkuţk, Siberia, i-a cerut iertare soţiei lui Oleksandr Chelipov, în mai, în sala de judecată.

Forţele ruse sunt acuzate de crime de război de către autorităţile ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.