Paza de Coastă spaniolă a salvat de Crăciun, în cinci operaţiuni, aproximativ 200 de migranţi - bărbaţi, femei şi copii - care au pornit pe mare la bordul unor ambarcaţiuni improvizate de pe continentul african, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei ambarcaţiuni improvizate care transportau opt, nouă şi zece persoane au fost salvate în zona (provinciilor) Murcia  şi Cartagena (sud-est)”, a declarat marţi pentru AFP un purtător de cuvânt al Serviciului spaniol de salvamari.

În noaptea de marţi spre miercuri, 11 persoane au fost salvate în apele Strâmtorii Gibraltar şi au sosit în enclava spaiolă Ceuta, în nordul Marocului, potrivit aceleiaşi surse.

Pe Insulele Chafarinas, în largul coastei marocane, ”61 de persoane sosite pe Insula Regelui au fost recuperate, iar apoi transportate la Melilla”, altă enclavă spaniolă în Maroc, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Salvatorii au preluat de asemenea alţi 61 de migranţi sosiţi pe Insula Alboran, la 57 de kilometri de coasta marocană, şi i-au condus în portul spaniol Motril, potrivit aceleiaşi surse.

Paza de Coastă a salvat alte 22 de persoane care voiau să ajungă în arhipelagul Canarelor, la Marea Adriatică.

Acest bilanţ nu cuprinde migranţii salvaţi de Garda Civilă spaniolă şi nici pe cei care au reuşit să ajungă pe coasta spaniolă la bordul ambarcaţiunilor lor.

În 2019, cel puţin 1.246 de migranţi au murit încercând să traverseze Marea Mediterană, potrivit Orgaizaţiei Internaţionale a Migraţiilor (OIM), afiliată ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.