Patruzeci şi şase de persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite într-un incendiu care a izbucnit joi într-un omobil, în oraşul Kaohsiung, în sudul Taiwanului, unul dintre cele mai sângeroase incendii într-un imobil locuit din ultimii 20 de ani în lume, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incendiul s-a soldat cu 41 de răniţi şi 46 de morţi”, au anunţat într-un comunicat pompierii din Kaohsiung.

Incendiul a izbucnit într-un bloc cu întrebuinţare mixtă de 13 etaje, joi dimineaţa, potrivit autorităţilor, şi a devastat mai multe etaje înainte ca pompierii să-l controleze.

70 DE VEHICULE

Majoritatea victimelor se aflau între al şaptelea şi al 11-lea etaj, în care se aflau apartamente rezidenţiale, potrivit pompierilor.

La primele cinci etaje - destinate unui uz comercial - nu se afla nimeni.

Pompierii din oraş au trimis peste 70 de vehicule să lupte împotriva incendiului, pe care l-au stins în patru ore.

Locuitori au declarat că au auzit bubuituri puternice la etajele inferioare - unde a izbucnit incendiul.

”Am auzit numeroase detonări puternice, bang, bang, bang, la parter şi am coborât să văd despre ce este vorba”, a declarat la Formosa TV un locuitor al omobilului, care a dort să rămână anonim.

O supravieţuitoare şi-a descris, sub protecţia anonimatului, fuga.

”Când am deschis uşa să ies, culoarul era plin de fum negru”, a declarat ea.

Un agent de poliţie din Kaohsiung a declarat AFP că imobilul este vechide 40 de ani şi era locuit în principal de oameni săraci.

Autorităţle nu au exclus posibilitatea unui incendiu criminal, a declarat poliţistul.

PROBLEME DE SEIGURANŢĂ

Echipe de legişti se aflau la faţa locului, iar noi căutări în imobil erau prevăzute înainte de apus.

Incendiul pare să fie cel mai sângeros în Taiwan de mai multe decenii.

Ultimul incendiu cu un bilanţ atât de mare a avut loc 1995, când 64 de persoane au murit într-un club de karaoke înţesat.

Este vorba totodată despre unul dintre cele mai sângeroase incendii într-un imobil locuit de 20 de ani în lume.

Taiwanul - afectat frecvent de cutremure şi taifunuri - are coduri de construcţii foarte stricte, însă exstă adesea o diferenţă între aceste norme şi felul în care sunt aplicate, mai ales în cazul clădirilor mai vechi.

Unele dintre cele mai sângeroase bilanţuri ale unor cutremure recente au fost înregistrate în urma surpării unor clădiri vechi, proiectate fără să se ţină cont de norme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.