Patru ”sabotori” ucraineni care încercau să pătrundă din Ucraina în Rusia prin regiunea de la frontieră Briansk au fost ”eliminaţi”, anunţă Serviciile ruse de securitate (FSB), potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FSB şi forţe ale Ministerului rus al Apărării au ”împiedicat o tentativă a unui grup de informaţii şi sabotaj ucrainean de a pătrunde pe teritoriul rus”, anunţă serviciile ruse, citate de agenţii.

”Patru sabotori au fost eliminaţi”, anunţă FSB, fără să precizeze vreo dată.

”Arme străine, explozivi, instrumente de comunicare şi navigaţie”, dar şi drone cu simboluri ale statului rus şi etichete ”proprietatea FSB-ului rus” au fost descoperite, anunţă FSB.

Acest lucru arată că au loc ”pregătiri în vederea unor provocări şi acte de sabotaj pe teritoriul rus”, avertizează FSB.

Marţi, guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, anunţa că forţe ruse au împiedicat o incursiune a unui ”grup de sabotori” ucraineni în această regiune de la frontiera cu Ucraina.

AFP scrie că nu este în măsură să verifice dacă este vorba despre acelaşi incident.

Potrivit lui Bogomaz, ”nimeni nu a fost rănit” în urma acestui incident, însă un animal a fost ucis, iar localuri industriale şi o maşină au fost avariate în bombardamente ucrainene.

Regiunile ruse de la frontiera cu Ucraina înregistrează de mai multe luni o creştere a atacurilor cu drone, orchestrate de Kiev, acuză Moscova.

Confruntări armate şi bombardamente au atins mai multe sate situate în apropierea frontierei cu Ucraina, iar mai mulţi civili au fost ucişi.

La începutul lui iunie, incursiuni revendicate de grupări de bărbaţi înarmaţi care se declară ruşi şi care luptă alături de armata ucraineană au condus la confruntări armate violenteb în regiunea Belgorod.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.