Unicul portavion rus a fost avariat într-un accident implicând un doc, marţi, soldat cu patru răniţi şi o persoană dată dispărută, potrivit unor oficiali, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un doc plutitor s-a scufundat marţi dimineaţa, la Murmansk, iar o macara de pe el a căzut pe puntea portavionului Amiral Kuzneţov, a anunţat United Shipbuilding Corporation (OCK).

Macaraua - de 70 de tone - a făcut o gaură de 20 de metri pătraţi în el, a declarat directorul corporaţiei, Aleksei Rahmanov, subliniind însă că nu a avariat niciunul dintre sistemele vitale ale portavionului.

Accidentul a avut loc în timp ce nava pleca de la doc, în urma unor reparaţii.

Potrivit lui Rahmanov, accidentul ar fi putut să fie cauzat de o creştere puternică a tensiunii, care a afectat pompele.

Patru muncitori au fost răniţi, iar unul a fost dat dispărut, a declarat marţi, pentru postul Rusia 24 guvernatoarea Murmanskului, Marina Kovtun.

Acest accident nu va conduce la o prelungire importantă a renovării portavionului, a subliniat Rahmanov.

În urma acestor reparaţii, portavionul Amiral Kuzneţov urmează să fie echipat cu sisteme moderne de control şi noi tupuri de armament.

Însă Rahmanov a recunoscut că pierderea acestui doc uriaş, de 80.000 de tone, urmează să perturbe operaţiuni de modernizare a altor nave ruse. Acest doc este singura structură de această capacitate din Rusia şi era neclar, imediat, dacă poate fi ranfluat.

Portavionul Amiral Kuzneţov a fost lansat la apă în 1985 şi s-a confruntat în mai multe rânduri cu probleme tehnice.

Această navă, care lasă în urmă un fum negru şi pare depăşită în comparaţie cu portavionaele nucleare americane, îi permite Kremlinului să-şi afirme puterea departe de ţărmurile ruse.

În urmă cu doi ani, portavinul a fost trimis în estul Mării Mediterane, în cadrul campaniei militare a Rusiei în Siria şi a intrat în istoria Marinei ruse drept primul portavion de la bordul căruia s-au lansat atacuri pe timp de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.