Cel puţin patru persoane au murit în Spania şi Portugalia, în furtuna Elsa, care s-a abătutu în noaptea de joi spre vineri, cu rafale violente de vânt şi ploi, asupra Peninsulei Iberice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri dimineaţa, legăturile maritime între Maroc şi Spania prin Strâmtoarea Gibraltar au fost întrerupte, din cauza condiţiilor.

Spania şi Portugalia, dar şi coasta la Atlantic a Franţei se pregăteau de noi intemperii sâmbătă, când este aşteptată o nouă furtună, numită Fabien.

În Portugalia, un bărbat a murit într-un accident rutier provocat de căderea unui copac, în regiunea Setubal, la 50 de kilometri sud de Lisabona, iar altul a fost ucis în surparea unei case ăn districtul Viseu, la 300 de kilometri nord de Lisabona.

În aceeaşi regiune, un al treilea bărbat a fost dat dispărut, iar serviciile de salvare se temeau că a fost luat de apele unui râu, în timp ce circula cu un tractor pe un drum care s-a surpat parţial.

În Spania, un bărbat a murit într-o surpare de teren, în munţi, în Asturia, în nordul ţării, unde s-au înregistrat rafale de până la 160 de kilometri pe oră.

Alt bărbat a murit după ce un zid s-a surat într-un parc la Santiago de Compostela, în nord-estul peninsulei.

O acalmie relativă, constatată vineri, urmeazăsă fie de scurtă durată, pentru că furtuna Fabien atinge sâmbătă teritoriul portughez cu noi ploi şi rafale de vânt care pot atinge 120 de kilometri pe oră în regiunile muntoase.

Însă impactul acestei a doua furtuni ar urma să fie mai puţin intens, apreciază Institutul Meteorologic portughez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.