Un adult şi trei copii au murit în noaptea de marţi spre miercuri în incendiul unui imobil, la Vigo, un oraş în nord-vestul Spaniei, o dramă care provoacă emoţie în întreaga Spanie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt patru morţi, un adilt şi trei copii”, a anunţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Primăriei din Vigo, Carlos López, modificând un bilanţ prezentat iniţial de către serviciile de urgenţă, care anunţau moartea a patru minori.

El nu a dat însă detalii despre vârsta, sexul şi eventuala legătură de rudenie între victime, în pofida faptului că locuitori din imobil, martori citaţi de mai multe publicaţii spaniole, spun că este vorba despre o mamă şi trei copii.

”Este posibil ca unele victime, atât morţi, cât şi răniţi, să fie fraţi sau surori”, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă.

Nouă răniţi au fost conduşi la spitale, dintre care trei se aflau în ”stare gravă”, au anunţat autorităţile locale. Între răniţii grav se află o fată în vârstă de opt ani.

Presa locală scrie că tatăl copiilor morţi şi sora acestora se află între răniţii.

”Aproximativ 30” de persoane locuiau în imobilul în care a avut loc incendiul, au anunţat autorităţile locale într-o conferinţă de presă.

Acest incendiu a ibucnit cu puţin înainte de ora locală 4.00 (5.00, ora României) într-un imobil din cartoerul As Travesas în acest oraş de coastă din Galicia.

Pompierii, avertizaţi la ora locală 4.02 (5.02, ora României), au sosit la faţa locului la ora locală 4.09 (5.09, ora României), în ”două, trei minute”, a anunţat o aleasă din oraş însărcinată cu securitatea, Patricia Rodríguez.

Ei au putut să salveze şi să evacueze victime.

”Reacţia a fost imediată, dar principala problemă era fumul”, a declarat ea, catalogând sarcina pompierilor drept ”complexă”.

TREI ZILE DE DOLIU

Primarul din Vigo, Abel Caballero, a decretat trei zile de doliu oficial în oraş.

Potrivit unui fotograf AFP de la faţa locului, intrarea imobilului şi parterul au fost devastate de flăcări, care au atins şi ferestre de la etaje superioare.

O echipă de psihologi, specializată în situaţii de urgenţă, a fost trimisă la faţa locului pentru a ajuta rudele victimelor, au anunţat serviciile de urgenţă.

Potrivit autorităţilor locale, cauzele acestei drame nu sunt cunoscute încă, însă presa evocă pista unui incendiu criminal declanşat de către un fost locuitor al imobilului.

Poliţia, contactată de AFP pe această temă, nu a făcut niciun comentariu.

Preşedintele regiunii Galicia Alfonso Rueda s-a declarat ”devastat” de acest incendiu, într-un mesaj postat pe X, şi a prezentat ”condoleanţe” familiilor victimelor.

Această dramă are loc în contextul în care Spania a fost zguduită, la 1 octomrbie, de alt incendiu, extrem de devastator, în care 13 persoane au murit dimineaţa, într-o discotecă din Murcia (sud-est).

Această dramă a şocat Spania, în contextul în care discoteca distrusă de flăcări primise anul trecut un ordin administrativ de a închide, pe care nu l-a aplicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.