Un judecător spaniol a decis ca fostul vicepreşedinte al Cataloniei şi alţi trei lideri importanţi ai mişcării pro-independenţă să rămână după gratii ca urmare a rolului jucat de aceştia în referendumul organizat în octombrie, care a fost declarat ilegal de curtea supremă a Spaniei, conform CNN. Alţi şase membri ai Parlamentului catalan au fost eliberaţi pe cauţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia îi impedică pe aceştia să candideze în cadrul alegerilor regionale care vor fi organizate în 21 decembrie.

Fostul vicepreşedinte Oriol Junqueras, fostul Ministru de Interne Joaquim Forn şi liderii Consiliului Naţional Catalan şi ai asociaţiei Omnium Cultural, Jordi Sanchez şi Jordi Cuixar sunt acuzaţi de rebeliune şi acţiuni împotriva statului spaniol.

Alţi şase foşti membri ai Parlamentului care a fost dizolvat au fost eliberaţi pe cauţiune pentru suma de 100.000 de euro.

Toţi cei zece au fost audiaţi vineri de către judecătorul de instrucţie Pablo Llarena, care a preluat ancheta asupra întregului nucleu dur separatist, o decizie fiind însă amânată până luni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.