Patru israelieni au fost ucişi, iar alte patru persoane au fost rănite marţi, într-un atac armat în apropierea coloniei israeliene Eli, în Cisiordania ocupată, anunţă salvatori israelieni, iar armata israeliană anunţă că unul dintre atacatori a fost ”neutralizat”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata israeliană a anunţat că atacatori au deschis focul în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant, în apropierea coloniei Eli (nord), şi că l-a ”neutralizat” pe unul dintre aceştia, după care a plecat în căutarea altor ”suspecţi”.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a precizat dacă atacatorul ”neutralizat” a fost ucis.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşi, a anunţat că patru  persoane au fost declarate moarte la faţa locului şi că alte patru persoane au fost rănite, iar una se afla în stare gravă.

Identitatea victimelor nu a fost dezvăluită imediat.

OPERAŢIUNE LA JENIN

Acest atac intervine în urma altor violenţe în nordul Cisiordaniei ocupate, un bastion al unor grupări palestiniene armate, în care incursiuni israeliene în localităţi palestiniene, care au loc frecvent, degenerează adesea în confruntări sângeroase.

Luni, şase palestinieni - inclusiv un combatant - au fost ucişi într-o operaţiune israeliană în tabăra de refugiaţi palestinieni Jenin, unde a avut loc o bătălie sângeroasă.

Rachete au fost trase dintr-un elicopter israelian, un mod de atac care nu a mai fost folosit de ani de zile.

Peste 90 de palestinieni au fost răniţi la Jenin, dar şi opt membri ai forţelor de securitate israeliene, potrivit unor surse palestiniene şi israeliene.

UN TÂNĂR PALESTINIAN UCIS ÎN SUD

Pe de altă parte, ciocniri au avut loc între tineri palestinieni şi forţe israeliene, care au tras cu gloanţe reale şi au folosit grenade cu gaze lacrimogene şi asurzitoare, potrivit agenţiei oficiale palestiniene de presă Wafa.

Forţele israeliene au ucis un palestinian, luni seara, în sudul Cisiordaniei ocupate, au anunţat marţi armata israeliană şi Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Zakaria Mohammed Al-Zaoul, în vârstă de 20 de ani, a fost atins de ”gloanţe reale ale ocupaţiei (israeliene) la cap, în localitatea Husan”, în apropiere de Betleem, a anunţat într-un comunicat Ministerul palestinian al Sănătăţii.

”Un suspect a aruncat un cocteil Molotov către militari israelieni care desfăşurau activităţi de rutină” în localitatea Husan, a anunţat într-un comunicat armata israeliană, care precizează că militari au ripostat cu gloanţe reale şi că o persoană atinsă a fost identificată.

Aproximativ trei milioane de palestinieni trăiesc în Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de israel din 1967.

Aproximativ 490.000 de israelieni locuiesc şi ei în Cisiordania ocupată, în colonii denunţate de ONU ca ilegale în dreptul intrnaţional.

De la începutul anului, cel puţin 166 de palestinieni, 21 de israelieni, un ucrainean şi un italian au fost ucişi în violenţe, în conflictul israeliano-palestinian, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP în baza unor surse oficiale palestiniene şi israeliene.

Acest bilanţ include, de partea palestiniană, combatanţi şi civili, inclusiv minori, iar de partea israeliană în majoritate civili, inclusiv minori, şi trei membri ai minorităţii arabe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.