Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat că au arestat, la Sankt Petersburg, patru activişti ai unei grupări paramilitare proucrainene, pe care-i acuză că pregăteau atentate în Rusia şi că încercau să otrăvească militari ruşi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”FSB a pus capăt activităţilor ilegale, la Sankt Petersburg, ale unei celule clandestine a grupării paramilitare ucrainene «Corpul Voluntarilor Ruşi» (RDK), care acţiona în interesul Serviciului de informaţii ucrainean”, a anunţat miercuri într-un comunicat FSB.

Din celulă făceau parte patru locuitori ai fostei capitale imperiale ruse, care ”voiau să otrăvească cu o substanţă foarte toxică produse de alimentaţie destinate ca ajutor umanitar militarilor ruşi care se află în zona de operaţiuni” rusă din Ucraina, potrivit FSB.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Toate cele patru persoane au fost arestate, anună serviciul.

Activiştii ”efectuau o recunoaştere a unor instalaţii de infrastructură vitale şi de transport (...) la Sankt Petersburg şi în regiunea Leningrad, în vederea pregătirii ulterior a unor atentate”, potrivit FSB.

Gruparea Corpul Voluntarilor Ruşi s-a făcut cunoscută prin revendicarea, în martie 2023, a unei incursiuni în regiunea rusă Briansk, situată la frontiera cu Ucraina.

În cursul acestui atac, doi civili au fost ucişi, iar un copil în vârstă de 11 ani a fost rănit, potrivit autorităţilor ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.