Partidul Laburist va face tot ce-i stă în putere pentru a obliga Guvernul să supună acordul retragerii din Uniunea Europeană (UE) negociat de Theresa May, săptămâna viitoare, ratificării în Camera Comunelor, a promis duminică unul dintre liderii laburişti, relaytează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom utiliza toate mecanismele pe care le avem la dispoziţie, săptămâna viitoare, pentru a forţa Guvernul să supună la vot acest acord înainte de Crăciun”, a declarat la BBC deputatul Andrew Gwynne, coordonatorul partidului în alegeri, fără să precizeze însă natura acestor mecanisme.

Theresa May a anunţat la începutul săptămânii o amânare a ratificării acestui acord în Camera Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic, de frică să nu fie respins şi a scăpat miercuri unei moţiuni de cenzură a deputaţilor conservatori.

Ea s-a dus la Bruxelles joi, pentru a obţine ”reasigurări” în măsură să disipeze rezervele aleşilor britanici, însă Cei 27 au exclus să redeschidă negocierea Brexitului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.